Groenten hebben de prachtigste kleuren. Daardoor zien ze er niet alleen aantrekkelijk uit maar de verschillende kleuren groenten bevatten ook verschillende vitamines, mineralen en antioxidanten die je helpen om gezond te blijven en die je jong houden.
Het is daarom belangrijk om binnen je dagelijkse portie groenten veel af te wisselen met een andere kleuren groenten. Eet geel, oranje, rood, paars, blauw en groen. Alle kleuren van de regenboog.
Zo vers mogelijk
Behalve variëren zijn er nog een paar tips bij het eten van groenten. Kies altijd voor zo vers mogelijk, hoe langer je groenten bewaart hoe meer vitamines en mineralen er verloren gaan. Als je ze kunt krijgen neem dan wat vaker biologische groenten, deze zijn onbesporten. En eet groente ook eens met schil, daarin zitten namelijk de meeste gezonde stoffen.
Welke kleur welke groente?
Wit
Bloemkool, ui, knoflook
Geel
Gele paprika, citroen, maïs (deze laatste is helaas niet geschikt tijdens het SanaSlank eiwitdieet)
Groen
Spinazie, broccoli, spruitjes, boerenkool, tuinerwten, waterkers, erwten, bonen (deze laatste twee zijn helaas niet geschikt tijdens het SanaSlank eiwitdieet)
Oranje
Pompoen, wortel
Rood
Tomaat, rode kool, rode bieten, rode paprika, pepers
Paars
Aubergine, rode ui
SanaSlank
Tijdens het eiwitdieet van SanaSlank mag je ruim 200 gram verse groenten per dag eten. Bijvoorbeeld bij de lunch en bij het diner maar het kan ook als tussendoortje: groenten als rauwkost, als vulling in de soep, in een wrap, door de pasta, in een ovenschotel, uit de wok of naast vlees of vis. De mogelijkheden zijn legio, het gaat om vers en puur! Verse groenten zitten boordevol vitaminen, mineralen en vezels.
Bron: santé.nl