Voedingswaarde per persoon
343 kcal, 36,5 gram eiwit, 5,6 gram koolhydraten, 19,2 gram vet, 5,6 gram vezels.
Ingrediënten voor 4 personen
12 eieren
4 grote ijsberg slabladeren
1 kleine augurk, julienne (in zeer kleine stukjes) gesneden
1 sjalotje, julienne gesneden
1/4 rode paprika, julienne gesneden
1 eetlepel halvanaise
2 theelepeltjes ketchup
Takje peterselie
(hot)currypoeder
Paprikapoeder
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Bereiding
Kook de eieren hard. Pel ze en snijd ze julienne. Maak een sausje van de mayonaise, ketchup, curry, paprikapoeder, zout en peper. Doe alle ingrediënten en de saus in een kom en roer alles door elkaar. Leg elk slablad op een bord en leg op elk slablad 1/4 deel van de eiersalade. Garneer met een beetje paprikapoeder en fijngeknipte peterselie.
Tip: Garneer met een ansjovis.
Tip: Door gebruik te maken van SanaSlank toast low carb of lekker op één van de vele SanaSlank crackers