De kopjes komen weer boven de grond uit en zijn klaar om geoogst te worden. Geniet van lekkere asperges van Hollandse bodem.
Wit
De meest populaire asperge van Nederlandse bodem is de witte variant. Asperges geserveerd met ham en ei… hmmm!
Groen
De groene asperge wordt minder gebruikt dan zijn witte broertje. Hoewel deze soort de laatste jaren vooral in Engeland en Italië werd gegeten, groeit de populariteit in ons eigen landje steeds meer. Hou ze lekker knapperig door de stengels te grillen.
Paars
Tot slot is er nog de paarse asperge. Deze worden maar heel weinig geproduceerd en verkocht. Dankzij de zoetere smaak zijn ze uiterst geschikt om in een salade te verwerken.
Asperge weetje: dit seizoensproduct staat in de top drie van schoonste groente van Nederland.
Aspergeseizoen
Asperges van Hollandse bodem zijn alleen in het aspergeseizoen verkrijgbaar. Van april t/m juni vind je ze in de winkel.
Bewaren
Als je kakelverse exemplaren hebt gekocht, kun je deze beter dezelfde dag nog opeten. Geen tijd, of staat er al iets anders op het menu? Wikkel witte asperges in een vochtige theedoek en leg ze in de koeling. De groene en paarse varianten bewaar je in een open plastic zak in de koelkast.
Bron: libelle.nl