Voor 2 personen
Voedingswaarde per persoon: 258 kcal, 15 gram eiwit, 10,4 gram koolhydraten, 16,7 gram vet, 4 gram vezels.
Ingrediënten
½ pompoen
1 ui
1 teen knoflook
Tijm
4 portebello’s
50 gram zachte geitenkaas
1 zakje croutons Mediterrane kruiden (eiwitproduct)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de pompoen en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de ui en knoflook. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin de stukjes pompoen aan met de knoflook en de ui. Breng op smaak met tijm.
Vul de portebello’s met het mengsel (je gebruikt niet alles), leg bovenop het mengsel een kleine lepel geitenkaas. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
Crunch ondertussen de croutons fijn en strooi dit na het bereiden in de oven over de portebello’s.
Lekker met een salade van rucola met olijfolie en balsamico azijn.
Tip!Als je een hele pompoen koopt, snijd hem dan volledig in stukjes, bak mee met de knoflook, ui en tijm en gebruik de helft voor het gerecht. Gebruik het overgebleven pompoenmengsel om een heerlijke pompoensoep te maken. Voeg 500 ml bouillon toe, laat 5 minuten doorkoken en pureren.