Een van de foodtrends voor 2017 is minder suiker. Een tweede trend is de steeds grotere rol van groente.
Steeds meer mensen laten vlees weg bij hun warme maaltijd, dit gaan we in 2017 nog steeds vaker doen. Groente gaat meer en meer de hoofdrol spelen.
Volgens het Voedingscentrum is 250 gram groente per dag het minimum en steeds meer mensen zijn van plan zich hierin aan te houden.
We gaan groente ook op een andere manier eten. Bijvoorbeeld verwerkt in een vegaburger of pizzabodem. Of een plak groente in plaats van vlees.
De nieuwe trendgroente is bloemkool, oer Hollands. Het is gezond, toegankelijk en in Amerika echt in opkomst. Ook spruitjes worden populairder. Boerenkool was jarenlang hip, vanwege het superfood gehalte, maar dat is passé.
Superfoods zijn sowieso geweest. Men wil wel gezonder worden maar liever door voedzame en minder dure producten te kopen.
Buiten deze trens blijft suiker dus vijand nummer 1. We gaan bijvoorbeeld vaker gevriesdroogd fruit eten als alternatief voor snoep. En zoete dranken zoals cola worden vervangen door limonade met minder suiker en thee. En ook alcohol laten we steeds vaker staan.
Bron: Nu.nl