Uit een recente studie naar energiebeperkte diëten kwam naar voren dat de beste resultaten worden behaald met een dieet hoog in eiwit en een lage Glykemische index. Niet alleen vielen mensen met dit dieet het meeste af, er waren ook de minste opgevers.
Een dieet met een hoog eiwitpercentage (25%) zorgt er ook voor dat mensen na afloop van het dieet beter op gewicht kunnen blijven. Dit komt onder andere door de hoge verzadiging van eiwit en daarnaast speelt eiwit een rol bij de aanmaak van spiermassa. Omdat spieren meer energie verbruiken, zelfs in rust, dan andere weefsels is het energieverbruik hoger, hierdoor is het makkelijker om op gewicht te blijven.
Het effect van eiwitten in de voeding wordt nog verder verhoogd door vlak voor de maaltijd te bewegen. Het lichaam gaat dan nog efficiënter met eiwitten om en de opbouw van spieren is dan hoger.
Het verhogen van de hoeveelheid eiwitten kan met normale voeding door meer zuivel, vlees, vis en soja te nemen. Maar ook een dieetvoeding, zoals bijvoorbeeld SanaSlank het eiwitdieet, werkt goed.
Bron: Efficacy of Macronutrients on targeting obesity and beyond en het Diogenes project