Uit meerdere studies blijkt dat wanneer iemand een echtgenoot heeft met diabetes type 2 dit een risico vormt om zelf ook diabetes te ontwikkelen. Dit hebben onderzoekers van het McGill universitair gezondheidscentrum ontdekt.
De kans op diabetes neemt met 26% toe wanneer de partner diabetes heeft. Dit is een belangrijke bevinding omdat de behandeling ervan nu op beide personen gericht kan worden. Het veranderen van leefstijl is namelijk lastig en het wordt misschien makkelijker als partners dit samen kunnen doen.
In dit overzicht zijn de resultaten van zes studies uit verschillende delen van de wereld vergeleken. In totaal is er gekeken naar 75498 stellen. Het blijkt ook dat mannen gevoeliger zijn voor het ontwikkelen van diabetes dan vrouwen. Wat hiervan de reden is komt niet echt naar voren.
Een mogelijke reden voor het grotere risico op diabetes geeft het onderzoek niet. Wij denken dat dit mogelijk veroorzaakt wordt door een slecht eetpatroon dat door beide personen wordt aangehouden. De een kan dan eerder problemen krijgen dan de ander. Ongeacht of er wel of geen sprake is van diabetes bij de partner is het altijd een goed idee om het eet- en leefpatroon van beide aan te pakken. Dat leidt wat ons betreft tot meer succes op de lange termijn.
Heb je zelf last van diabetes type 2? Uit onze jarenlange ervaring blijkt dat het eiwitdieet dan erg goed werkt! Het verliezen van gewicht draagt flink bij aan het verminderen van de symptomen van diabetes. Daarnaast zorgt de verlaging van koolhydraten voor een stabielere bloedsuikerspiegel. Als je diabetes hebt en je wilt het eiwitdieet volgen dan is het belangrijk dat je dit altijd onder begeleiding doet van een SanaSlank dieetcoach.