Het is eindelijk mooi weer. Tijd dus om de BBQ uit de schuur te halen voor een gezellig avondje in de tuin.
Barbecueën is heel goed te doen als je het eiwitdieet van SanaSlank volgt. Als je maar wel op een aantal punten let.
-Kies zoveel mogelijk voor magere soorten vlees zoals kipfilet, varkenshaas, rundvlees en runderhamburger.
-Pas op voor gemarineerde producten, dit is vaak op basis van zoete sojasaus en levert daarom veel koolhydraten.
-Kies ook voor vis op de BBQ! Bijvoorbeeld spiesjes van gamba’s, een moot zalm of wit vis zoals panga. Vis blijft snel plakken op het rooster van de BBQ dus bak vis in een aluminium bakje.
-Tip: het is erg lekker om de vis te kruiden met verse kruiden en daarnaast wat verse groenten zoals tomaat, paprika, champignons, ui en courgette mee te bakken. Ook lekker is de vis kruiden met wat kruidenroomkaas light.
-Kies ook eens voor vegetarische producten op de BBQ. Kies wel ongepaneerde soorten. Marineer deze eventueel met kikoman sojasaus.
-Maak eens spiesjes van verschillende soorten groenten.
-Maak de juiste keuze met sausjes. Dit maakt de BBQ snel vet en calorierijk en sommige sauzen bevatten veel suiker. Wat wel goed past binnen het eiwitdieet is bijvoorbeeld de mayonaise of ketchup van SanaSlank!
-Blijf af van stokbrood met kruidenboter. Dit levert veel koolhydraten en daarnaast is kruidenboter vet en calorierijk. Niet gunstig voor je afslankresultaat dus!
-Alcoholisch drankje? Kies voor droge wijn of champagne en beperkt het tot maximaal 2 glazen.
Barbecueën is erg gezellig en dus ook verantwoord. Maar het heeft wel één nadeel, als je aan tafel gaat heb je vaak al trek en dan duurt het best lang voor het eerste stukje vlees gaar is. Begin de maaltijd daarom met flink wat salade (met bijvoorbeeld de magere dressing van SanaSlank) en drink 2 grote glazen water. Dan is je maag al wat gevuld en zul je niet zwichten voor de stokbroodjes.
Als laatste nog een tip: voorkom dat je rauw vlees eet en zo voedselvergiftiging op loopt. Uit onderzoek blijkt dat het aantal mensen dat ziek wordt van het eten van vlees flink toeneemt als er meer gebarbecued wordt. Maar sla ook weer niet door naar de andere kant en voorkom ook dat je vlees aanbrandt. Daar komen giftige stoffen bij vrij dus dat is niet goed voor je gezondheid. En bovendien veel minder lekker!
Fijn weekend!