1 zakje couscous ( eiwitproduct*)
1/2 kleine pompoen
klein handje kiemen, bijvoorbeeld sprouty
¼ courgette, in blokjes gesneden
½ ui, in blokjes gesneden
½ liter groenten bouillon
klein handje pompoenpitten
olijfolie
peper en zout
En zo doe je het:
Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de pompoen samen met de ui in een pannetje, voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Kook dit in ongeveer 10 minuten beetgaar. Voeg de laatste 2 minuten de courget en de sprouty toe. Schenk dan de bouillon uit de pan op de couscous* en laat de couscous wellen in de bouillon. Als de couscous geweld is, schep je het pompoen mengsel uit de pan en meng deze door de couscous. Schep de couscous dan op een bord, maak op smaak met zout, peper en olijfolie. Maak de couscous af met wat geroosterde pompoenpitjes en serveer dit met wat kruidige sla melange.