In Spanje werd onderzoek gedaan onder 7447 mensen, allemaal tussen de 55 en 80 jaar oud. De mensen werden 7 jaar gevolgd. Er werden drie groepen gemaakt met ieder een eigen dieet. Een vetarm dieet, een Mediterraans dieet met veel olijfolie en een Mediterraans dieet met veel noten. Na vijf jaar werd er gekeken wat er veranderd was. De groep met veel olijfolie was het meeste gewicht verloren. De tailleomvang was in alle groepen toegenomen, maar het meest in de groep met het vetarme dieet.
Volgens een van de onderzoekers komt dit doordat een verlaging van de hoeveelheid vet vaak betekent dat er meer producten met suiker en zetmeel worden gegeten. En dit werkt niet positief voor het gewicht.
De onderzoekers hopen met dit onderzoek te kunnen bijdragen aan een verandering van inzicht als het op afslanken aankomt. Men zou niet zozeer moeten focussen op de hoeveelheid calorieën maar moeten kijken naar de kwaliteit van voedsel. Hoe gezond is het en wat levert het mij op?
Wil je graag advies bij het maken van de juiste keuzes met voeding? Kom dan langs bij een dieetcoach bij jou in de buurt. Klik hier.
Bron: Nu.nl