Alle recepten zijn voor 2 personen
Voorgerecht
Oranje Quiche
Voedingswaarde per persoon: 123 kcal, 10 gram eiwit, 6,9 gram koolhydraten, 1,5 gram vet, 1,9 gram vezels.
Ingrediënten
1 zakje SanaSlank quiche
½ oranje paprika, in reepjes
1 kleine wortel, geraspt
2 handen gemengde sla
Olijfolie
(balsamico) Azijn
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 165 graden. Neem 125 ml koud water in de shaker en voeg de inhoud van het zakje quiche toe. Goed afsluiten en 10 seconden goed schudden, laat dit 10 minuten rusten. Meng de gesneden wortel en paprika door het mengsel en breng op smaak met versgemalen peper en zeezout. Verdeel het beslag in 2 porties en bak het in 10 minuten gaar en bruin in de oven. Meng de sla met een beetje olijfolie en (balsamico) azijn. Leg de salade op een bord en leg de quiche hier bovenop.
Hoofdgerecht
Kipspies met Oranje Paprika en Oranjesaus
Ingrediënten
Voedingswaarde per persoon: 233 kcal, 24 gram eiwit, 6,1 gram koolhydraten, 12,6 gram vet, 1,6 gram vezels.
Ingrediënten
200 gram kipfilet, in blokjes
½ oranje paprika, in grote stukken
1 ui, in grote stukken
1 grote teen knoflook, fijn gesneden
4 eetlepels SanaSlank mayonaise
2 el olijfolie
Paprikapoeder
Chilipoeder
Extra nodig: 2 lange satéprikkers
Nagerecht
Ingrediënten
Bereiding
Bereiding
Meng de olijfolie met paprikapoeder en chilipoeder naar smaak. Meng de marinade door de kipfiletblokjes en zet, afgedekt, 30 minuten in de koelkast. Rijg aan een satéprikker een stukje paprika, stukje ui en een blokje kip. Maak op deze manier
twee spiesen. Grill de kipspiesen in een grillpan, zonder boter of olie, gaar en bruin. Meng ondertussen de SanaSlank mayonaise met de knoflook en geef het een oranje kleur met wat paprikapoeder. Serveer de spiesen met de oranjesaus.
Nagerecht
Crunchy toetje rood-wit-blauw
Voedingswaarde per persoon: 134 kcal, 28,7 gram eiwit, 14,4 gram koolhydraten, 2,1 gram vet, 2,5 gram vezels.
Ingrediënten
2 eetlepels blauwe bessen
2 eetlepels SanaSlank frambozen of aardbeienjam
½ zakje SanaSlank chocoladeballetjes
200 gram magere kwark
Extra nodig: 2 kleine glazen
Bereiding
Crunch de chocoladeballetjes fijn in de vijzel. Meng dit door de magere kwark. Leg in ieder glas een eetlepel blauwe bessen. Schep hier het magere kwark mengsel bovenop. Dek af met een eetlepel frambozenjam per glas.