🛒 Boodschappenlijst (voor 1 persoon)
• 1 zakje aardappelpuree (SanaSlank)
• 150 gram andijvie • ¼ ui
• 1/8 rode peper (zonder zaadjes)
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 theelepel (hot) kerriepoeder
• Versgemalen peper (naar smaak)
• Zeezout (naar smaak)
🍳 Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 215 °C. Snijd de andijvie grof en snipper de ui. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd een achtste deel ervan fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en rode peper kort aan. Voeg de andijvie toe en bak deze mee tot de groente zacht is. Breng het geheel op smaak met versgemalen peper en een snuf zeezout.
Schep de andijviegroenten in een kleine ovenschaal. Bereid vervolgens de aardappelpuree door de inhoud van het zakje in een kom te doen en hier 90 ml water aan toe te voegen. Meng de puree goed met een garde of vork tot een glad geheel. Roer daarna 1 theelepel (hot) kerriepoeder en een beetje zeezout door de puree.
Verdeel de kerriepuree over de groenten in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de stamppot in 15 tot 20 minuten goudbruin en goed doorwarmd.
Je kunt natuurlijk ook je eigen twist aan het SanaSlank product geven. Bereid het product zoals aangegeven in dit recept en voeg je gewenste toegestane rauwkost en/of groenten toe.