Oehhh wat is het heerlijk weer! Bij velen zal dit weekend de bbq voor het eerst uit de schuur worden gehaald.
Tijd voor een avondje gezellig te tafelen. Want dat is het, een avondvullend programma waarbij vooral veel wordt gegeten en gedronken.
Wat maakt barbecueën toch zo populair? Waarschijnlijk de combinatie van heerlijk buiten zijn, dierbare mensen om je heen en lekker eten.
Helaas is barbecueën niet altijd goed voor de slanke lijn. Vette soorten vlees, stokbroodjes met diverse smeersels en veel (ongezonde) sauzen.
Tips voor een slanke barbecue:
- Laat het stokbrood liggen, dit levert veel koolhydraten en extra calorieën. Houd het bij vlees/vis en veel groenten.
- Kies voor magere soorten vlees zoals kipfilet of rundvlees.
- Neem eens wat vaker vis, een spiesje van knoflook garnalen is heerlijk net zoals een moot vis met kruiden en groenten in aluminiumfolie.
- Vergeet de vegetarisch alternatieven niet zoals zelf gemarineerde tofu of temphé. Liever geen gepaneerde producten, die bevatten veel meer koolhydraten.
- Maak spiesen van diverse soorten groenten of verpak deze met verse kruiden in aluminiumfolie.
- Wist je dat een sauslepel satésaus 65 kcal en 5 gram koolhydraten bevat! En een eetlepel mayonaise 74 kcal en 8,1 gram vet! Kies dus verstandig!
- Serveer er een frisse salade bij met een slanke dressing
Fijn weekend!