Recept van de maand januari.
Na de overdadige decembermaand is het tijd voor gezonde gerechten met veel groenten. Bijvoorbeeld dit heerlijke rijstgerecht.
SanaSlank ‘Risotto’
Ingrediënten
1 zakje rijst (eiwitproduct)
1 bakje gemengde paddenstoelen, in plakjes
1 teen knoflook, gesnipperd
1 kleine ui. gesnipperd
½ gele paprika, in stukjes
½ liter groentebouillon
2 eetlepels Parmezaanse kaas
1 eetlepel olijfolie
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding
Kook de rijst in 10 minuten gaar in de groentebouillon. Giet af maar van de bouillon op.
Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en knoflook kort aan. Voeg de paprika en paddenstoelen toe en bak mee tot alle groenten beetgaar zijn. Voeg de gekookte rijst toe en een beetje van de groentebouillon zodat het lekker smeuïg wordt. Breng op smaak met de Parmezaanse kaas, versgemalen peper en zeezout.