Twee heerlijk recepten voor een koolhydraatarm en eiwitrijk voorgerecht. Beide recepten zijn voor twee personen.
Zalmbonbon
Voedingswaarde per persoon: 125 kcal, 12,5 gram eiwit, 2,1 gram koolhydraten, 6,7 gram vet.
Ingrediënten: ½ komkommer, 200 gram gerookte zalm, 1 tomaat, 2 eetlepels demi crème fraiche, citroensap, versgemalen peper, zeezout, 1 cracker sesam (eiwitproduct)
Extra nodig: ronde of vierkante bakringen
Bereiding: schaaf de komkommer in de lengte in plakken, bestrooi ze met zout en laat dit 10 minuten staan. Snijd de gerookte zalm en tomaat fijn, meng dit met de crème fraiche en breng op smaak met citroensap, versgemalen peper en zeezout.
Bekleed de bodem en de zijkanten van een bakring met de plakken komkommer. Vul met het zalmmengsel en vouw dicht.
Serveer de bonbon met een stuk van de cracker sesam.
Knapperige ham met kruidenricotta
Voedingswaarde per persoon: 109 kcal, 6,7 gram eiwit, 2,1 gram koolhydraten, 8 gram vet.
Ingrediënten: 4 plakken rauwe ham, 8 eetlepels ricotta, 1 handje verse basilicum, 1 handje verse peterselie, citroensap, 4 eetlepels humus, versgemalen peper, zeezout, 1 cracker kaas (eiwitproduct).
Bereiding: verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakken rauwe ham op bakpaier op de bakplaat en bak deze in 10-15 minuten knapperig. Snijd of knip de kruiden fijn. Meng dit met de ricotta en breng op smaak met citroensap, versgemalen peper en zeezout. Vul een klein glaasje met een eetlepel humus, hierop 2 eetlepels kruidenricotto en daar bovenop de knapperige ham. Serveer met een stuk van de crackers kaas.