Voor 1 persoon
Voedingswaarde: 451 kcal, 33,4 gram eiwit, 10,3 gram koolhydraten, 23,1 gram vet.
Ingrediënten
75 gram biefstuk, in reepjes
50 gram peultjes, schoongemaakt
50 gram champignons, in plakjes
1/2 ui, gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
100 gram gemengde sla
1 eetlepel balsamico azijn
1 zakje sojanootjes (eiwitproduct)
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding
Kook de peultjes in 5 minuten beetgaar. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de champignons en de biefstukreepjes toe en bak deze kort mee. De reepjes mogen niet helemaal gaar worden. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout. Meng de sla met de olie en balsamico azijn en voeg de biefstukreepjes met groenten aan toe. Bestrooi met de sojanootjes.
Tip: Liever een vegetarische salade? Vervang de biefstuk dan door een eetlepel walnoten en wat extra champignons.