Recept van de maand mei: Salade met groene asperges
Tip! Lekker voor onderweg of tijdens de picknick! Neem dan de dressing apart mee in een bakje.
Ingrediënten: 150 gram gemengde zachte sla, 4 groene asperges, , stukje komkommer, 1 gekookt ei, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel Parmezaanse kaas, versgemalen peper, zeezout.
Bereiding: haal de harde, houtachtige, onderkant van de asperges af. Grill de asperges beetgaar in de grillpan en snijd in stukken van ongeveer 3 cm lang. Snijd de komkommer in blokjes en het gekookte ei in partjes. Maak een dressing van de olijfolie, citroensap en mosterd en breng eventueel op smaak met versgemalen peper en zeezout. Roer de dressing door de gemengde sla. Leg dit op en een bord en verdeel de komkommer, asperges en partjes ei er over heen. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.
Tip! Ook erg lekker met SanaSlank croutons, bijvoorbeeld Mediterrane kruiden. Laat dan het gekookte ei weg.