Recept van de maand februari
Voor 2 personen
Voedingswaarde per persoon: 254 kcal, 27 gram eiwit, 15 gram koolhydraten, 7,9 gram vet, 7,1 gram vezels.
Ingrediënten:
½ rode paprika
1 ui
½ bakje champignons
1 Spaanse peper
1 eetlepel olijfolie
400 gramgekookte rode kool (vers of diepvries)
3 eetlepels tomatenpuree
2 zakjes aardappelpuree (eiwitproduct)
3 eetlepels geraspte 20+ kaas
Paprika poeder
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in stukjes, snipper de ui en de Spaanse peper en snijd de champignons in plakjes. Verhit de olijfolie in een pan en roerbak hierin de groentes beetgaar. Breng op smaak met de tomatenpuree, paprikapoeder, versgemalen peper en zeezout. Verwarm ondertussen de rode kool in een steelpannetje. Bereid de aardappelpuree volgens de bereidingswijze.
Schep het groentemengsel in een ovenschaal. Dek dit af met de aardappelpuree en bestrooi met de geraspte kaas. Zet voor 20 minuten in de oven zodat er een knapperig laagje ontstaat.