sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

We bewegen nog steeds te weinig

Nieuws > Nieuws/tips: Sport & beweging

dinsdag 30 oktober 2018

Het is een bericht wat ieder jaar wel een keer terugkomt. En waar we dus massaal nog steeds geen verandering in aan weten te brengen.

 

Uit een nieuw onderzoek blijkt ook weer dat meer dan de helft van de Nederlanders boven de 18 jaar te weinig beweegt. Dat is opvallend omdat van alle ondervraagden ruim twee derde denkt dat ze WEL voldoende bewegen.

 

Om voldoende te bewegen moet je minimaal 2,5 uur per week matig intensief bewegen. Dus bijvoorbeeld wandelen, fietsen of je huishouden doen.

Vrouwen blijken vaker aan de norm te voldoen dan mannen.

 

Voor vrouwen is vooral de gezondheid en het uiterlijk van belang als het gaat om de reden waarom ze gaan sporten. Mannen sporten vaker omdat ze het sporten zelf leuk vinden.

 

Maar waarom sporten we niet zoveel als goed voor ons zou zijn?

De belangrijkste redenen zijn fysieke klachten en een gebrek aan motivatie.

 

Hoor jij ook bij de grote groep die te weinig beweegt? Kijk dan of je daar verandering in kunt aanbrengen. Je gezondheid zal je dankbaar zijn!

We weten uit ervaring dat beginnen met sporten soms lastig kan zijn. Daarom is het goed om iets te zoeken wat bij jou past. Ga iets doen wat je leuk vindt, dan is de kans veel groter dat je ook kunt volhouden.

 

Bron: Nu.nl


Lees meer over