sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

Voordelen om toch echt te gaan sporten!

Nieuws > Nieuws/tips: Sport & beweging

maandag 12 maart 2018

Meer bewegen en sporten is goed voor je. Zeker ook als je aan het afvallen bent. Je verbruikt meer energie waardoor het afvallen makkelijker gaat.

Merk jij bij jezelf dat je het moeilijk vindt jezelf te motiveren? Misschien dat een van de volgende voordelen je over de streep kan trekken:

 

-Goed voor je geheugen

Je hersenen zijn gebaat bij voldoende sporten. Mogelijk omdat je bloedsomloop bevorderd wordt, er komt dan meer zuurstof in je hersenen en dat is goed voor de werking.

 

-Actiever seksleven

Mensen die veel sporten zijn actiever in bed. Dit komt volgens wetenschappers doordat mensen die veel sporten meer zelfvertrouwen hebben omdat ze zelfverzekerder zijn over hun lichaam.

 

-Minder stress

Bewegen zorgt voor de aanmaak van endorfine en serotonine. Deze hormonen staan bekend als gelukshormonen. Ze maken je blijer en werken kalmerend en pijnstillend.

 

-Goed voor je botten

Om je botten sterk te houden moeten ze belast worden. Dit doe je door te sporten.

 

-Goed voor je hart

Regelmatig bewegen verlaagt je bloeddruk en voorkomt dat je aderen verstopt raken. Dit zorgt voor een gezonder hart. Ook worden door bewegen andere risicofactoren voor een hartaandoening verkleint zoals een verhoogd cholesterolgehalte, diabetes, overgewicht en aderverkalking.

 

-Minder las van menstruatieklachten

Bewegen kan pijnstillend werken bij menstruatiepijn. Dit door het vrijkomen van endorfine.

 

-Minder last van de overgang

Beweging heeft een positief effect op opvliegers, nachtelijk zweten, slapeloosheid en prikkelbaarheid. Daarnaast werkt sporten positief omdat je meer energie verbruikt. Door de overgang vertraagt je stofwisseling en dit kun je op deze manier een beetje tegengaan.

 

-Positief voor je spijsvertering

Als je last hebt van klachten zoals verstopping of een opgeblazen gevoel heb je misschien niet altijd zin om te sporten. Toch is het wel een slim idee. Door te bewegen komt je spijsvertering op gang waardoor je minder last hebt van dit soort klachten.

 

-Mooie uitstraling

Doordat sporters zich over het algemeen beter voelen zitten ze ook beter in hun vel. En dit stralen ze ook uit.

 

-Minder rugklachten

Sporters hebben meestal een betere houding en daardoor minder last van klachten zoals rugpijn.

 

-Meer energie

Moe na een dag hard werken? Sleep jezelf toch van de bank af en kom in actie. Door te gaan bewegen komt je lijf in actie. Dit zorgt voor een fitter en energieker gevoel.

 

Bron: Gezondheidsnet.nl

Photo by Jon Flobrant on Unsplash


Lees meer over