sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

Sporten in de kou

Nieuws > Nieuws/tips: Sport & beweging

maandag 10 december 2018

De 2 valkuilen van december: teveel eten en te weinig sporten

Door de feestdagen eet je teveel. Door de kou sport je te weinig. Een perfecte combinatie om kilo’s aan te komen. Wil je dit voorkomen, dan zul je toch echt discipline moeten tonen. Hier in ieder geval wat tips om ondanks de kou in beweging te blijven.

 

Thuis bewegen

Weiger je om de kou te trotseren? Dan moet je thuis wat bedenken. Een springtouw is niet duur, kun je binnen gebruiken en is ontzettend goed voor je conditie! Andere voorbeelden zijn een weerstandsband of een trainingsbal. Natuurlijk kun je ook gewoon buikspieroefeningen op de grond doen of push-ups.
Heb je geen tijd/zin/geld/ruimte voor al dat thuis sporten? Je kunt altijd wel wat bedenken om in beweging te blijven. Ga bijvoorbeeld extra actief stofzuigen, pak een keer alle potjes uit de kast en veeg de onderkant schoon of dans je kilo’s eraf met een leuk muziekje (misschien eerst even de gordijnen dichtdoen?).

 

Indoor sporten

Er zijn natuurlijk verschillende sporten die je lekker binnen kunt uitvoeren. Dat stukje van en naar je auto moet zelfs voor de grootste koukleum te overleven zijn. Fitness, tennis, Zumba, pilates en squash zijn slechts enkele voorbeelden waarbij je niet buiten hoeft te sporten.

 

Lekker buiten in de kou

De echte die-hard sporter laat zich natuurlijk niet kennen door een beetje kou. Voor die mensen zijn er in de winter zelfs extra mogelijkheden om te sporten. Denk maar eens aan schaatsen, wat is er nou beter dan natuurijs? Of misschien nog wel de meest vermoeiende sport van allemaal: met de kinderen in de sneeuw spelen.
Met warme kleding kom je al een heel eind in de strijd tegen de kou. Thermokleding bestaat ook voor sporters, net als handschoenen en warme mutsen.
Welke sport je ook doet, let in de winter extra goed op je warming-up. Sporten met koude spieren kan namelijk al snel tot blessures leiden.


Wist je overigens dat trainen helpt tegen een winterdepressie? Steeds meer mensen ervaren de wintermaanden als een deprimerende tijd door een tekort aan zonlicht en teveel kou. Actief bezig zijn en de buitenlucht trotseren kan een gevoel geven dat je iets bereikt hebt en daardoor kun je je al beter gaan voelen.


Wij raden trouwens ook extra vitamine D aan om de wintermaanden door te komen! Kijk in onze webshop voor vitamine D supplementen.


Lees meer over