sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

McDonald's maakt Happy Meal gezonder

Nieuws > Nieuws/tips: Kind & voeding

dinsdag 27 februari 2018

McDonald’s is hard bezig om een gezonder imago te creëren. Er ligt veel druk op de fastfoodketen om meer gezonde opties aan te bieden, vooral voor kinderen. Daarom heeft McDonald’s besloten om de samenstelling van de Happy Meal aan te passen. De cheese-burger zal niet langer als optie in de Happy Meal zitten. Deze burger was, vergeleken met de gewone hamburger, kipnuggets en visburger, het hoogst in vet, suiker en zout. Daarnaast zal het ook niet meer mogelijk zijn om Fristi of Chocomel te kiezen binnen het kindermenu. Hiermee wil de keten de klant stimuleren om de gezondere opties van water, zuivel of fruitsap te kiezen.

 

Dat McDonald’s iets verandert is niet nieuw. Eerder stopten ze al met het actief aanbieden van saus bij friet.

 

Uiterlijk in 2022 moet 50% van de Happy Meals in alle landen voldoen aan de nieuwe eisen. Dit betekent maximaal 600 kcal, max 10% verzadigd vet, max 10% suikers en niet meer dan 0,65g zout.

Goed dat een fastfoodketen hier zo mee bezig is! Al vinden wij persoonlijk 600 kcal voor een kindermenu nog steeds behoorlijk veel. Maar alle stappen richting een gezondere toekomst helpen.

 

Bron: Nu.nl

 

Photo by Niklas Rhöse on Unsplash


Lees meer over