sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

Winterse producten vol met vitamines

Nieuws > Nieuws/tips: Gezonde voeding

maandag 26 november 2018

Winterse producten vol met vitamines

Behalve snoepgoed, ligt de winkel momenteel ook lekker vol met pompoen, zoete aardappelen en paddenstoelen. Dat is niet vreemd, want het zijn bijzonder gezonde ingrediënten voor een lekker winters recept.

Wat is er zo gezond aan deze producten?

 

Pompoen vol met vitamine A

Een portie pompoen zit boordevol met vitamine A, bijna 2,5 keer meer dan je dagelijks nodig hebt! Daarnaast is pompoen ook gevuld met mineralen en antioxidanten. Super gezond dus. Bovendien is pompoen gewoon hartstikke lekker en op veel verschillende manieren te bereiden. Zo kun je het poffen, bakken, tot soep maken of je kunt het pureren. Heb je ons pompoen-recept al geprobeerd?

Klik hier voor ons pompoen-recept.

 

Zoete aardappel beter dan gewone aardappel?

In zoete aardappelen zit zelfs nog meer vitamine A dan in een portie pompoen. Verder bevat het minder koolhydraten dan gewone aardappelen en het bevat veel vezels. Met dit product kun je net als met de pompoen veel verschillende kanten op bij de bereiding. Je kunt er bijvoorbeeld een winterse stamppot van maken of je kunt het in partjes snijden en als frietjes serveren.

 

Paddenstoelen

Van gewone champignon tot shiitake: het bevat weinig calorieën en is vetarm. Wat zit er dan wel in? Mineralen, vitaminen en antioxidanten. Het zijn de beste vleesvervangers op het gebied van voedingswaarde en bouwstoffen. Bovendien helpen ze je lichaam te ontgiften. Genoeg redenen dus om bij je volgende recept wat lekkere paddenstoelen toe te voegen!

Overigens hebben wij in onze webshop ook een lekkere champignonsoep.

 

Bron: nu.nl


Lees meer over