sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwit - ketoNewINShape

Voorkom stress! Voedingtips om je relaxte vakantiegevoel te behouden

Nieuws > Nieuws/tips: Gezonde voeding

donderdag 30 augustus 2018

Heb jij je ook voorgenomen om, na een ontspannende vakantie, niet meer zo in de stressmodus te raken? Dan hebben wij goed nieuws! Met je voeding kun je heel veel doen om je tegen stress te wapenen.

 

Veel mensen grijpen, ten tijde van stress, naar makkelijke snacks, snoep en chocolade. Terwijl deze voedingsmiddelen je juist een lusteloos gevoel geven en op die manier ervoor zorgen dat je nog minder goed met de stress kunt omgaan.

 

Positief bij stress

Een goed eetpatroon bij stress bestaat uit veel groente en fruit, veel vezels en weinig vet. Het is ook belangrijk om regelmatig een gezonde bron van koolhydraten tot je te nemen. Koolhydraten zijn belangrijk voor je hersenen. Het zorgt er o.a. voor dat er meer serotonine wordt aangemaakt, dit hormoon zorgt voor ontspanning.

 

Als je nog in de strenge blokken van SanaSlank zit krijg je tijdelijk even weinig koolhydraten binnen. Maar vanaf blok 3 kun je langzaam weer gezonde koolhydraatbronnen toevoegen zoals volkoren producten, peulvruchten, zilvervliesrijst en aardappelen.

 

Groente en fruit

Als je last hebt van stress word je immuunsysteem ook slechter. Door veel groente en fruit te eten geef je je gezondheid een boost. Dit komt door de grote hoeveelheid antioxidanten en vitamine C.

 

Beter niet

Bepaalde producten versterken je lusteloze gevoel. Bijvoorbeeld vette producten zoals kaas en gefrituurd voedsel.

Als je gestrest bent kun je ook last hebben van een onrustig en opgejaagd gevoel. Veel mensen zijn geneigd om in tijden van stress meer koffie met cafeïne te drinken. Dit is geen goed idee, slaapproblemen verergeren en je wordt er juist nerveuzer van. Dus probeer te minderen met cafeïne.

 

Suiker

Een koolhydraat maar deze heeft juist negatief effect. Suiker laat je bloedsuikerspiegel snel stijgen en weer snel dalen en dit zorgt voor een enorme energiedip. Mijd dus snelle suikers in producten zoals koek, snoep, chocolade, frisdrank en gebak.

 

Conclusie

Heb je last van stress? Zorg voor een gezond eetpatroon en vermijd snelle snacks en stimulerende middelen zoals cafeïne. Dit zorgt alleen maar voor tegengesteld effect. Let er op dat je niet te weinig gaat eten, je kunt je dan minder goed concentreren. Probeer van je eetmomenten gelijk een bewust en mindful moment te maken. Dan vind je hopelijk ook iets meer ontspanning.

 

Bron: Gezondheidsnet

 

Photo by sharon wright on Unsplash


Lees meer over