sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

Vlaamse voedingsdriehoek adviseert geen bewerkte producten meer!

Nieuws > Nieuws/tips: Gezonde voeding

zondag 8 oktober 2017

In de nieuwe Nederlandse schijf van vijf is een categorie uitzondering gemaakt. Per dag mag je maximaal 5 keer iets eten of drinken wat niet in de schijf van vijf valt. Bijvoorbeeld frisdrank, koek, snoep of chips.

 

In mijn werk als diëtist adviseer ik mensen vaak om niet vaker dan 1x per dag iets uit die categorie te nemen. Of beter nog, om het eten van dergelijke producten te beperken tot speciale gelegenheden.

 

In België hebben ze een nieuwe voedingsdriehoek ontwikkeld. Hierin staat specifiek genoemd dat je het eten van ultrabewerkte voeding zoveel mogelijk moet vermijden. Producten zoals frisdrank, koek en snoep zijn ultrabewerkte voedingsmiddelen.

Naast het vermijden van dit soort producten adviseren ze om vooral veel plantaardige voeding te eten zoals groenten, fruit, volle granen, aardappelen, noten en zaden, en om de hoeveelheden te matigen.

 

Dit lijkt ons een heel goede zet naar het stimuleren van een gezond eetpatroon. Zoals we in een eerder artikel al schreven is een ongezond eetpatroon een van de grootste risicofactoren om te

overlijden. Tijd dat daar eens wat meer aandacht aan wordt besteed.


Lees meer over