sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwit - ketoNewINShape

Ontbijten rond de wereld

Nieuws > Nieuws/tips: Gezonde voeding

woensdag 30 januari 2019

Een goed ontbijt is belangrijk om je dag goed te beginnen. Het geeft je energie en het verminderd je verlangen om in de loop van de dag te snoepen. Bij welke landen slaan we het ontbijt liever over? En wat bieden wij namens SanaSlank aan als ontbijt?

Ghana
In Ghana is ‘waakye’ het populairste ontbijt. Dit is een simpel, maar vullend ontbijt van rijst, bonen en kruiden.

Pakistan
In Pakistan wordt ontbeten met een variatie op ons ’normale’ brood: Ongerezen brood gevuld met groenten.

Engeland
Het full English breakfast is een bekend ontbijt: bacon, gebakken eieren, worstjes, gegrilde tomaten, brood en bloedworst. Niet het meest gezonde ontbijt ter wereld, maar zeker vullend!

De Verenigde Staten
In de Verenigde Staten wordt er regelmatig ontbeten met kleine, dikke pannenkoeken met blauwe bessen. Daar gaat dan ook nog een flinke laag stroop overheen.

Thailand
In Thailand wordt er ontbeten met pap. Maar niet een simpel bordje havermout zoals we in Nederland zijn gewend. In Thailand ontbijt men met een pap gevuld met o.a. varkenshart, ‘bloedpudding’, kiemen en pittig varkensgehakt. Een stevig ontbijtje dus.

Nederland
In Nederland eten we vaak een broodje met beleg, zoals pindakaas, kaas of jam. Ook muesli en havermout zijn populair.

Wil je graag gezonder gaan ontbijten, maar zie je in deze lijst niet iets waardoor je je bordje muesli of je broodje met pindakaas wilt vervangen? Bij SanaSlank bieden we koolhydraatarme afbakbolletjes en verschillende soorten koolhydraatarme muesli aan. Perfect voor een gezond en voedzaam ontbijt!


Lees meer over