sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

Gezond Sinterklaas overleven

Nieuws > Nieuws/tips: Gezonde voeding

zaterdag 24 november 2018

Afvallen en Sinterklaas

Wil je net als Piet na 5 december nog door de schoorsteen passen? Houd dan deze zes dieettips in gedachten om het feest van Sinterklaas verantwoord door te komen.

1. Eet overdag normaal, of misschien zelfs iets meer.

Vier je Sinterklaas ’s avonds met het gezin? Eet dan overdag gewoon normaal zodat je ’s avonds niet je lege maag hoeft te vullen met chocoladeletters en pepernoten.


2. Koop geen snoepgoed vóór 5 december. 
Ook al is het fijn om het snoepgoed van te voren in de voorraadkast te hebben, het is beter om het zo laat mogelijk te kopen. Het is namelijk zonde om in een zwak moment je voorraadkast open te trekken en alvast een zak pepernoten weg te werken. 


3. Denk goed na over welk snoepgoed je gaat eten. 
Een handje pepernoten is natuurlijk een stuk minder erg dan een hele chocoladeletter of een banketstaaf. Maar ook pepernoten zijn verre van gezond. Met een taaitaai pop zondig je overigens het minst.


4. Maak zelf je snoepgoed. 
Heb je nog wat tijd over voor het feest van Sinterklaas? Maak dan je eigen snoepgoed. Dan kun je zélf beslissen hoeveel suiker en vetten je toevoegt. Een overheerlijk recept voor koolhydraatarme pepernoten vind je bijvoorbeeld hier: 

Recept voor koolhydraatarme pepernoten


5. Stop na 5 december met snoepen. 
Heb je nog snoepgoed over van het Sinterklaasfeest? Laat het niet in je huis slingeren, anders blijf je snoepen. Geef het weg, deel uit op je werk of stuur het met de stoomboot terug naar Spanje. 


6. Balansdag. Heb je tóch iets teveel gesnoept? 
Maak je geen zorgen, dat kan de beste overkomen. Las een balansdag in om te compenseren. Op de Facebookpagina van SanaSlank kun je zien hoe een van onze diëtistes een balansdag houdt.

Bron: www.slimmerafslanken.n

 

 


Lees meer over