sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwit - ketoNewINShape

Belasting op frisdranken

Nieuws > Nieuws/tips: Gezonde voeding

dinsdag 25 september 2018

 

Frisdrank is niet goed voor de gezondheid, dat is voor iedereen wel bekend. Het bevat veel suiker en dit is een risico voor overgewicht en daarnaast vergroot dit de kans op gaatjes in tanden en kiezen.

En toch drinken wij Nederlanders heel veel frisdrank, helaas niet alleen op een feestje of bij een film, ook juist op dagelijkse basis wordt veel frisdrank gedronken. En dat is best gek als we allemaal wel weten dat frisdrank slecht voor je is.

 

Daarom wil de overheid in Nederland dit probleem aanpakken door suikervrije frisdrank en bronwater goedkoper te maken dan andere suikerhoudende frisdranken.

In Groot-Brittannië is dit concept 4 maanden geleden al van start gegaan. Met ingang van de extra belasting op de suikerhoudende dranken is er veel veranderd in de voedingsindustrie. Er zijn veel producenten die het suikergehalte van hun dranken verlaagd hebben omdat er dan geen extra belasting betaald hoeft te worden.

Ondanks de extra belasting is bij 62% van de consumenten de frisdrankconsumptie niet veranderd.  11 procent had aangegeven om te gaan stoppen met het drinken van frisdrank als de prijs hoger zou worden. In de praktijk is dit nog maar 1%. 

 

Hoe zit dit bij jou? Zorg dat jij niet bij dit aantal hoort en kies nu voor een gezonde leefstijl!

 

Als in Nederland de belasting afgeschaft gaat worden op bijvoorbeeld een liter cola light of mineraal water dan wordt dit ongeveer 0,09 cent goedkoper. De gezondere dranken moeten aantrekkelijker worden vind de overheid, Want zo kiezen mensen sneller voor suikervrije frisdranken, bronwater en alcohol vrij bier.

 

Dus laat voortaan de flessen frisdrank staan en kies bewust voor een gezondere leefstijl.

Herken jij jezelf ook in het bovenstaande verhaal probeer dan ook eens iets anders bijvoorbeeld een van de koude drank van SanaSlank deze zijn in verschillende soorten verkrijgbaar.

 

 

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash


Lees meer over