sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

Welke eetpersoonlijkheid heb jij?

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

woensdag 29 november 2017

Het spreekwoord “je bent wat je eet” komt vaker voor in onze taal, maar wist je ook dat we zijn wat we eten?

In Zwitserland is onderzoek gedaan naar de persoonlijkheid van mensen en hun eetgedrag daarbij. Uit het onderzoek is gebleken dat bepaalde persoonlijkheidskenmerken samengaan met specifieke eetstijlen. De onderzoekers hebben de volgende constateringen gedaan bij de verschillende persoonlijkheidskenmerken:

  • Mensen die openstaan voor ervaringen eten meer fruit en groente, en eten weinig vlees en drinken weinig zoete dranken.
  • Vriendelijke mensen eten weinig vlees en drinken weinig zoete dranken.
  • Kwetsbare mensen zijn emotionele eters, en daarom eten ze veel zoet en hartig voedsel dat veel calorieën bevat.
  • Nauwkeurige mensen hebben een gezonde eetstijl. Ze eten veel fruit, groente en salades. Daarnaast eten ze weinig vlees, weinig zoete en hartige producten en drinken weinig zoete dranken.
  • Extraverte mensen zijn sneller geneigd buiten de deur te eten, hierdoor eten ze meer vlees, zoete en hartige maaltijden en drinken ze meer zoete dranken.


Zoals je kan zien verschillen de eetgewoontes per persoonlijkheid best veel van elkaar. Dit heeft per persoonlijkheid zijn eigen oorzaak. Zo hebben de mensen die openstaan voor ervaringen waarschijnlijk veel verschillende smaken geproefd van jongs af aan, en extraverte mensen zijn prikkelbaarder om ongezond te eten doordat ze vaker aanwezig zijn op feestjes en etentjes.


Verander je eetstijl!

Iedereen ontwikkeld zijn eigen eetgewoontes al van jongs af aan. Deze eetgewoontes kun je ook veranderen, door bijvoorbeeld gezondere keuzes te maken en kleinere porties te gaan eten. Wil jij een gezonde draai geven aan je leven en je eetgewoontes veranderen, neem dan een kijkje in de webshop van het eiwitrijke en koolhydraatarme dieet van SanaSlank. Hierin zijn genoeg gezonde producten te vinden die je kunt eten in plaats van een ongezonde snack. Of maak een afspraak bij een van de dieetcoaches. Zij begeleiden je graag naar een gezondere leefstijl en een lager gewicht!

Klik hier om naar de webshop te gaan
Klik hier om een afspraak te maken bij een dieetcoach

 

 Photo by Ali Inay on Unsplash


Lees meer over