sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwit - ketoNewINShape

Voorkom de verleiding van een avondsnack!

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

donderdag 14 juni 2018

Op de website van Psychologie Magazine worden nu regelmatig berichten geplaatst over hoe je kunt omgaan met afvalvalkuilen. Vorige week plaatsen we er al eentje over de verleiding van een snack na een hectische dag. Vandaag weer eentje, over snacken in de avond.

 

Als de dag voorbij is, je huis is opgeruimd en je kinderen liggen in bed dan komt dat moment. De kast roept je, er ligt hier nog een stukje chocolade! Of een heerlijk koekje.

Vervelend he, dat gevoel iedere dag weer. Vooral als je op je gewicht let of wilt afvallen.

Hoe pak je dit aan?

 

Bedenk je ten eerste dat hunkering naar iets te eten komt maar ook weer gaat. Aldus hoogleraar preventie Ingrid Steenhuis. Dat dit zo werkt ontdek je pas als je af en toe niet aan de verleiding toegeeft. Dit is moeilijk maar als het je lukt om dit een aantal dagen te doen zul je merken dat het steeds makkelijker wordt. Door steeds maar toe te geven maak je in je hersenen steeds de koppeling tussen hunkering en beloning. En die spiraal stap je maar moeilijk weer uit.

 

Wat te doen als je nog niet in die positieve spiraal zit?

Afleiding zoeken! Ga een wasje draaien of vouwen, strijken, een douche of bad nemen, wandelen, tandenpoetsen. Of gewoon eerder naar bed. Hou een paar dagen vol en ECHT je zult merken dat het steeds beter gaat.

 

PS: Denk niet, ik pak wel een gezonde snack. Daarmee houd je namelijk je spiraal van hunkering en beloning in stand en dit werkt op de lange termijn niet.

 

Succes!

 

Bron: Psychologie magazine.

 

 

Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash


Lees meer over