sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

Vind jij afvallen ook zo lastig deze maanden?

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

zaterdag 25 november 2017

Vind jij november en december een lastige periode om aan je gewicht te werken? Je bent niet de enige! Maar helaas betekent deze instelling meestal ook dat je in januari 3 kilo zwaarder bent. Met een schuldgevoel en streng dieet als gevolg. Zonde! Want ja, verleidingen zijn er op dit moment overal: pepernoten, banketstaaf, chocoladeletter, kerstkransjes, kerstbrood noem maar op. Maar dit komt ieder jaar weer terug. Je kunt er voor kiezen deze periode uit de weg te gaan door een lange vakantie te boeken. Of je kiest er voor om op een andere manier met verleidingen om te gaan. Een paar tips!

 

 • Iets lekkers mag maar alleen op de feestdagen zelf
 • Er zijn in totaal maar 5 feestdagen in de maand december. Op deze dagen geniet je van een schaaltje pepernoten, een stukje chocoladeletter, een uitgebreid ontbijt, een lekker diner en een oliebol met champagne. De dagen er om heen bedank je. Je weet dat het er is, je weet ook dat het verleidelijk is maar jij hebt een ander doel (je slanke en fitte lijf).

  Tip! Als je op dit moment nog streng SanaSlank volgt dan zorgt iets met suiker eten er voor dat je uit ketose raakt. Als je dat niet wilt kun je er voor kiezen om SanaSlank proof te genieten. Bestel bijvoorbeeld onze heerlijke reep chocolade puur crisp, smelt hem en maak zelf heerlijke sinterklaas of kerst chocolaatjes met behulp van een siliconen vormpje. Klik hier.

   

 • Voel je niet schuldig
 • Op de 5 feestdagen waarop je iets mag nemen van jezelf mag je daar ook van genieten. Een schuldgevoel is niet nodig. Tenslotte heb je je gewoon aan de afspraak met jezelf gehouden en pak je morgen de draad weer op. Niks om je schuldig over te voelen!

   

 • Pak de draad weer op
 • Natuurlijk liggen er nog allerlei lekkere dingen in de kast na Sinterklaas of kerst. Maar daar ga jij niet van eten. Geeft het weg, neem het mee naar je werk of gooi het desnoods in de grijze bak.

   

 • Waar heb je echt behoefte aan?
 • Wil jij in december vooral bergen snoepgoed eten? Of heb je behoefte aan iets anders? Veel mensen hebben vooral behoefte aan rust en ontspanning. Dus zorg er voor dat je tussen alle feestdagen door ook regelmatig een dagje niks plant. Maak een lange wandeling, trek je huispak aan en geniet van het feit dat je even niets moet. En nee, ook die badkamer kan wel wachten tot morgen.

   

 • Houd je doel voor ogen
 • Wat is ook alweer je doel? Waarom ben je met afvallen begonnen? Wilde je een fitter lijf, meer energie, je beter in je lijf voelen? Houd deze gedachte vast. Want dit doel bereiken is een kwestie van doorzetten. Accepteer dat het in de maand december misschien wat langzamer gaat maar iedere kilo die er af gaat is fantastisch!

   

  Succes en geniet van deze tijd want ondanks alle verleidingen is de sfeer van december heerlijk.


  Photo by patricia serna on Unsplash


  Lees meer over