sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

Tips voor een snellere stofwisseling!

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

zaterdag 25 maart 2017

Hoe sneller je stofwisseling is, des te sneller je vet verbrandt. De stofwisseling is bij iedereen verschillend. De ene persoon lijkt alles te kunnen eten zonder een gram aan te komen, terwijl de ander al aankomt na een taartje (bij wijze van spreken).

 

Mensen met een snelle stofwisseling vallen makkelijker af. Dit komt omdat je met een snelle stofwisseling veel energie verbrandt dat wordt omgezet in warmte. De snelheid van de stofwisseling heeft verschillende factoren, denk hierbij aan: leeftijd, spiermassa, vetpercentage of geslacht. Hieronder wat tips om jouw stofwisseling een oppepper te geven en zo je vetverbranding te optimaliseren!

 

  • Eet vaker kleine porties. Bij het SanaSlank dieet werken we met 6 eetmomenten, 4 eiwitrijke maaltijden en 2 eiwitrijke snacks. Door regelmatig wat te eten, blijft je stofwisseling beter op gang en wordt er veel energie verbrand.
  • Eet voeding met een hoge thermische waarde. Voeding zoals verse groenten en eiwitten hebben een hoge thermische waarde. Het kost je lichaam veel moeite om deze voeding te verbranden. Doordat je lichaam extra hard moet werken wordt je stofwisseling versneld en verbrand je meer energie. Als je kiest voor SanaSlank zit je wederom goed!
  • Ga iedere dag bewegen. Hang aan de krachtapparaten of ga (hard)lopen. Door veel te bewegen krijgt je stofwisseling een lekkere oppepper. Pak elke mogelijkheid om je hartslag te verhogen aan: ga op de fiets naar je werk of neem de trap in plaats van de lift. Door daarnaast krachtoefeningen te doen maak je meer spiermassa aan. Hoe meer spieren je hebt, hoe meer je lichaam verbrandt. En dit gebeurt dan niet alleen als je aan het trainen bent, maar ook als je lekker op de bank zit. Krachttraining is de perfecte manier om je spiermassa te verhogen.
  • Drink voldoende water! Bij onvoldoende vocht in je lichaam vertraagt de stofwisseling en daarnaast zorgt water dat de organen optimaal functioneren.

 

Bron: Sochicken.nl


Lees meer over