sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

Recept: Oopsies

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

dinsdag 30 januari 2018

Oopsies, je hebt er vast wel eens van gehoord. Een hele goede broodvervanger. Veel mensen vinden het moeilijk om koolhydraatarm te ontbijten. Niet iedereen wil de dag beginnen met Griekse yoghurt of een zelfgemaakte cracker. Dan zijn de producten van SanaSlank natuurlijk een perfect alternatief (klik hier) maar denk ook eens aan  een oopsie!

Je kunt een oopsie kort of lang bakken. Als je ze kort bakt worden het kleffige wolkenbroodjes. En als je ze lang bakt worden ze bros. In de oven stijgen de oopsies, om vervolgens weer in te zakken en plat te worden.

Ingrediënten (6 tot 8 stuks):

-          3 eieren op kamertemperatuur

-          100 gram roomkaas light of magere kwark

-          Snufje zout (optioneel)

-          1 theelepel bakpoeder

-          Kruiden zoals Provençaalse kruiden, Italiaanse kruiden, tijm of rozemarijn (optioneel)

-          Topping zoals sesamzaad, chiazaad of lijnzaad (optioneel)

Bereidingswijze:

Verwarm de hete lucht oven voor op 150°C. Haal de bakplaat eruit, leg er een vel bakpapier op en vet deze in (ei plakt enorm).

Nu ga je het eiwit stijf kloppen. Zorg ervoor dat je eieren op kamertemperatuur zijn en dat het eiwit géén enkel spoort van eigeel bevat. Alleen dan krijg je het eiwit echt stijf. Zorg er ook voor dat je kom vetvrij is (eventueel even met wat citroensap schoonvegen).

Daarna klop je de eierdooiers, het bakpoeder en de roomkaas schuimig met behulp van de mixer. Eventuele extra’s, zoals kruiden of zaden, kun je er nu bij doen. Meng met een paar slagen het kaas-dooier mengsel snel maar wel voorzichtig door de stijve eiwitten. De truc is dat het zo luchtig mogelijk blijft, dus er mag absoluut niet geroerd of gemixt worden! Er mogen nog best een aantal witte vlokken te zien zijn.

Leg 6 tot 8 geplatte bergjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat, nu kun je je oopsies bestrooien met het gekozen topping.

Bak ze ongeveer 20 tot 30 minuten goudbruin. Je hebt dan een vrij zachte oopsie. Wil je ze toch wat knapperiger? Laat ze dan 50 tot 60 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.

Beleg de oopsies met een van onze heerlijke belegtips! Klik hier.

Eet smakelijk!


Lees meer over