sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

Recept: koolhydraatarme kerstkransjes

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

maandag 11 december 2017

De kersttijd is bijna aangebroken… daarom zijn we wezen experimenteren voor een heerlijk koolhydraatarme kerstsnack. En wat valt meer onder een kerstsnack dan kerstkransjes.

Deze kerstkransjes bevatten geen suiker, en zijn daarom ook wat zachter dan de originele kerstkransjes. Daarnaast is de geur die uit de oven komt tijdens het bakken… ver-ruk-ke-lijk!

Ingrediënten:
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram grasroomboter
- 5 gram Stevia Kristal Sweet Xtra (of zoetstof naar eigen keuze)
- ¼ theelepel vanillebourbon
- 1 eidooier
- ½ theelepel wijnsteenbakpoeder
- snufje zout

Overige benodigdheden:
- Kokosmeel om oppervlak te bestrooien
- Amandelschaafsel om de koekjes mee te garneren
- Ongeklopte slagroom
- Koekjesvormpjes

Smelt de boter op de laagst mogelijke temperatuur. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng ze goed door elkaar. Plaats daarna de kom minimaal 1 uur in de koelkast.

Wanneer je werkblad weer schoon is, strooi je er licht kokosmeel over.

Haal vervolgens de kom met deeg uit de koelkast. Kneed het deeg tot het soepel is. Druk het deeg met je handen zo veel mogelijk plat. Leg het deeg op het werkblad en maak het deeg met een deegroller zo’n 3 mm dik.

Haal met een koekjesvorm zo veel mogelijk koekjes uit het deeg. Haal het deeg van het werkoppervlak en leg het voorzichtig op een bakplaat met bakpapier.

Ondertussen kun je de oven verwarmen tot 160°C.

Gooi het overgebleven deeg weer bij elkaar en kneed het tot een bal. Druk het deeg plat en maak hier ook weer koekjes van. Herhaal dit keer op keer met het overgebleven deeg tot het op is. Zorg er wel voor dat er genoeg kokosmeel op het werkblad ligt voor het platrollen.

Doe een klein beetje slagroom in een bakje, bestrijk vervolgens elk koekje met een beetje slagroom en doe hierover beschaafde amandelen. Druk ze voorzichtig aan.

Bak ze 10 minuten in de oven, als ze mooi goudbruin gebakken zijn zet je de ovendeur op een grote kier. Zo worden de koekjes wat knapperiger.

Merry Christmas! Ho Ho Ho!

Photo by Annie Spratt


Lees meer over