sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

Pas op voor deze dikmakende tussendoortjes!

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

maandag 12 februari 2018

Let jij goed op je gewicht en op wat je eet? Eet je het liefst pure, onbewerkte verse en natuurlijke producten? Ook als tussendoortje? Als je op deze manier eet denk je misschien dat je niet op calorieën hoeft te letten. Er zit alleen wel een addertje onder het gras. Want een aantal van die ‘oh zo gezonde’ tussendoortjes bevatten verrassend veel calorieën. Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

1. Een smoothie
Een smoothie is gemaakt van meerdere fruitsoorten. Klinkt heel gezond een drankje gemaakt van allemaal fruit. Het heeft zijn voordelen en nadelen. Een voordeel is dat het nog alle vezels en vitaminen van de vrucht bevat. Maar de portie van één zo’n smoothie is vaak te groot omdat er meer dan één portie fruit in zit. Hierdoor krijg je veel (fruit)suikers en calorieën binnen.

2. Noten
Een handje noten wordt dagelijks aanbevolen door de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum. Ze bevatten onverzadigde vetten, eiwitten, vezels, vitamines, mineralen. Het complete plaatje! Ze bevatten alleen wel veel calorieën, de truc is om het echt bij één handje te houden. Worden dit er bij jou al snel drie of meer? Dan heb je qua calorieën ongeveer een warme maaltijd opgegeten.

3. Extra pure chocolade
De dooreetfactor van pure chocolade ligt een stuk lager dan die van melkchocolade. Plus het is rijk aan antioxidanten en bevat bijna geen suikers. Maar extra pure chocolade is niet helemaal onschuldig. Een stukje van 25 gram bevat namelijk 160 kilocalorieën.

4. ‘Suikervrije’ taart of brownie
Even de stad in. Een ‘eind van de middag koffie’ in dat ene leuke café waar ze alleen maar suikervrije taart en brownies verkopen. Je zal vast denken… iets wat je zonder zorgen kunt bestellen toch? Maar in suikervrije taarten gaan wel ingrediënten als dadels, amandelmeel, kokosolie enzovoorts. Uiteindelijk kan dit gezonde gebak wel twee tot drie keer zoveel calorieën bevatten dan een moorkop.

5. Gedroogd fruit
Gedroogd fruit… Het klinkt gezond. Maar eigenlijk is gedroogd fruit helemaal niet zo gezond, het is namelijk rijk aan (natuurlijke) suiker. Het is natuurlijk wel beter dan bijvoorbeeld snoep, want in gedroogd fruit zijn nog wat vezels te vinden. Maar trap er niet in te geloven dat dit suikervrij is.

6. Latte
Een café latte of een chai latte. Ze klinken als hele normale koffiesoorten. Alleen vaak bevat een latte een flinke beker volle melk. En zijn er soms ook nog extra zoete smaakmakers aan toegevoegd. Er is niks mis met melk, maar het is geen calorievrije keuze.

Wil jij graag letten op wat je eet? Maar vind je het nog lastig te bepalen wat wel en niet kan? Neem dan snel contact op met een van onze dieetcoaches! Klik hier.


Lees meer over