sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

Meer bewegen is goed voor de hersenactiviteit van 50-plussers

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

dinsdag 20 juni 2017

Uit Australisch onderzoek blijkt dat zoveel mogelijk dagen in de week bewegen effectief is voor het verbeteren van de hersenfuncties van 50-plussers. De Universiteit van Canberra maakt bekend in het British Journal of Sports Medicine dat het geheugen en denkvermogen het meest baat hebben bij regelmatig bewegen, hierbij wordt het hart en de spieren getraind en de doorbloeding van de hersenen gestimuleerd.

 

Beweging zorgt voor meer bloed, zuurstof en voedingsstoffen naar de hersenen en meer aanmaak van groeihormonen.  Uit het onderzoek kwam naar voren dat aerobics vooral cognitieve vaardigheden verbetert zoals lezen, denken, leren en beredeneren, terwijl krachttraining de zogenoemde uitvoerende functies verbetert, zoals het geheugen en het vermogen tot plannen en organiseren.

 

Wanneer ouderen niet meer in staat zijn om een sport te beoefenen zoals aerobics of krachttraining, dan zouden ze kunnen kiezen voor een minder intensieve sport. Uit het onderzoek bleek dat de hersenfunctie al bij één of twee keer per week matig intensief bewegen verbetert, de kans op verbetering wordt groter als er meer bewogen wordt.

 

Bron: Voedingsgeneeskunde.nl


Lees meer over