sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

Meer aankomen van eten na 8 uur. Feit of fabel?

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

vrijdag 9 maart 2018

Je hoort het wel vaker: iedere snack na 8 uur gaat meteen op je heupen zitten. Alles na deze tijd wordt omgezet in vet. Maar is dit wel waar? Is s’ avonds eten echt zo slecht voor je?

Nee! Het maakt niet uit op welk moment van de dag je eet. Je lichaam blijft doorgaan met verbranden. Denk maar eens aan de mensen in Spanje of Frankrijk, zij zijn gewend om op een later tijdstip avond te eten. Al zouden de verhalen over meer aankomen na 8 uur waar zijn, dan zouden deze mensen toch een stuk zwaarder moeten zijn?

Het ligt er vooral aan hoeveel calorieën je binnenkrijgt en hoeveel je verbrandt over de hele dag. Wat jij meer eet dan je verbrandt, sla je op als vet. Krijg je s’ avonds dus trek? Pak dan gerust een gezonde snack. 

Stofwisseling

Regelmatig iets gezonds eten is van belang voor een goede stofwisseling en een stabiele bloedsuikerspiegel. Beide zaken zijn belangrijk als je wilt afslanken en op gewicht wilt blijven, daarom werken wij bij SanaSlank met 6 eetmomenten per dag.  Tijdens het dieet leer je dus al om regelmatig iets te eten, dit moet je  ook volhouden na je dieet zodat je stofwisseling blijft werken.

De boosdoener

Merk jij dat je toch vaak de fout in gaat in de avond? De boosdoener van dit alles is dat je vaak minder motivatie hebben in de avond. Je hebt de hele dag je best gedaan: op je werk sloeg je dat gebakje af, nam een magere lunch en at een gezond avondmaal. Maar in de avond heb je ineens trek, en na zo’n goede dag is het  heel aantrekkelijk om dan een handje chips of een koekje te pakken. Dit kan komen omdat je overdag eigenlijk te weinig hebt gegeten, je lichaam wil dit in de avond compenseren. Maar wees sterk en vermijd de ongezonde snacks!  Kies liever voor fruit, rauwkost, een schaaltje magere kwark of één van onze heerlijke snacks. Klik hier om direct één van onze snacks of tussendoortjes te bestellen!

Bron: www.voedingscentrum.nl

 

Photo by Wil Stewart on Unsplash


Lees meer over