sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwit - ketoNewINShape

Koolhydraatarme dieten die bestaan uit weinig koolhydraten en plantaardige eiwitproducten zijn de beste keuze

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

woensdag 5 september 2018

Uit twee onderzoeken blijkt dat laag koolhydraten met veel dierlijke eiwitten of juist hoog koolhydraten beide de levensverwachting verlagen.

 

Onderzoek 1

Er deden 15.000 deelnemers aan het onderzoek mee. Alle deelnemers werden 25 jaar gevolgd. In die tijd overleden er 6000 mensen. De onderzoekers vonden een relatie tussen de koolhydraatinname en de levensverwachting. De mensen die tussen de 50 en 55% van hun calorieinname uit koolhydraten haalden bleken de hoogste levensverwachting te hebben.

Dit werd door een tweede studie, onder 400.000 mensen, bevestigd. Bij dit onderzoek werd ook gekeken naar de hoeveelheid vetten en dierlijke eiwitten die de mensen binnen kregen. Hieruit bleek dat minder dan 40% en meer dan 70% tot een lagere levensverwachting leidt. Tenzij de eiwitten vooral uit plantaardige voedingsmiddelen werden gehaald. Dan werd de levensverwachting weer hoger.

 

Conclusie

Wil je een dieet volgen dat laag in koolhydraten is? Goed idee! Maar kies dan wel voor plantaardige eiwitten.

Goed nieuws: vrijwel alle producten van SanaSlank zijn op basis van plantaardige eiwitten uit soja, erwten of alfalfa. Perfekt om mee af te vallen dus! Klik hier voor meer informatie.

Bron: VoedingNu

 

Photo by rawpixel on Unsplash


Lees meer over