sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

In Spanje worden mensen het oudst

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

dinsdag 6 november 2018

In 2040 zullen we gemiddeld 4 jaar langer leven dan nu. Inwoners van Spanje hebben de hoogste levensverwachting. Spanjaarden worden nu gemiddeld 82,9 jaar, in 2040 zal dit 85,8 jaar zijn. De belangrijkste reden is het Mediterrane eetpatroon.

Spanje verslaat hiermee Japan die jarenlang de hoogste levensverwachting had. Dit komt omdat in Japan nog steeds zoveel mensen roken. Daarnaast krijgen steeds meer Japanners obesitas.

 

De Verenigde Staten is de grootste daler in de lijst. Zij dalen van de 64e naar de 43e plek op de ranglijst. In Lesotho worden mensen het minst oud, gemiddeld slechts 57,3 jaar. In Nederland worden we dan gemiddeld tussen de 82,5 en 85 jaar.

 

Voor het onderzoek werden de gegevens van 195 landen bekeken. Bij alle landen was een stijging van de levensverwachting te zien. Al was deze kleiner dan eerst. De grootste bedreiging bij welvarende landen is overgewicht, hoge bloedsuikerwaarden, hoge bloeddruk en roken. Als we dat massaal zouden verbeteren dan zou de levensverwachting zelfs met 7-8 jaar kunnen toenemen.

 

Dus, waar wacht je nog op, maak korte metten met dat overgewicht! Start vandaag nog met SanaSlank. Klik hier.

 

Bron: Nieuws voor diëtisten

 

Photo by Cristian Newman on Unsplash


Lees meer over