sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

In 7 stappen een geslaagd goed voornemen!  

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

woensdag 3 januari 2018

 

Gelukkig nieuwjaar! 2018 is begonnen en zoals altijd maken we dan massaal goede voornemens. Gezonder eten en afslanken zijn al jaren populair. Super natuurlijk, want het is altijd goed om aan jezelf en je gezondheid te werken. Met behulp van ons stappenplan maak je er een succesvol jaar van!

 

Oh, alvast even vooraf, hou niet teveel vast aan januari. Het is ook prima om in februari of april te starten met je goede voornemen. Doe het vooral als je het gevoel hebt dat je er klaar voor bent!

 

Stap 1: Bewustwording

De eerste stap als je wilt veranderen is je bewust zijn van jouw zwakke kanten en valkuilen als het op eten en afslanken aan komt. Kijk eens kritisch naar jouw eetpatroon, welke producten zijn voor jou enorm verleidelijk? Op welke momenten van de dag ga je gemakkelijk de fout in? Maak hiervan een overzicht, schrijf dit ook daadwerkelijk op. Dan kun je je niet meer verschuilen achter onwetendheid.

 

Stap 2: Bepaal waar je prioriteiten liggen

Hoe vaak gebeurt het bij jou? Dat je geen zin meer hebt om te koken omdat je gehaast thuis komt, moe bent en geen boodschappen gedaan hebt? Als je alle ballen continu hoog wilt houden schiet gezond en verantwoord eten er vaak bij in. Zonde!

Je kunt al een hele grote stap maken door voor jezelf te bepalen waar je prioriteiten liggen: thuis, bij je gezin, bij je huishouden, bij je werk, bij het sporten? Waar krijg jij energie van? Focus je daarop, die badkamer of dat extra rondje hardlopen van deze week kan wel een paar dagen wachten en de mailtjes zonder prioriteit kun je ook morgen beantwoorden.

 

Stap 3: Stel positieve en haalbare doelen

Als je zelf positief bent over je goede voornemen dan gaat het een stuk makkelijker dan wanneer je pessimistisch bent. Stel daarom haalbare doelen en benadruk steeds weer bij jezelf dat je dit echt kunt! Meer dan drie doelen stellen is niet nodig, dat maakt het onoverzichtelijk. Een voorbeeld van een haalbaar doel is bijvoorbeeld: ik ga geen koek en snoep meer in huis halen of vanaf nu begin ik iedere dag met magere kwark en een portie SanaSlank muesli.

 

Stap 4: Meer? Juist minder!

Verander jezelf in een positief mens door dagelijks stil te staan bij alles waar je dankbaar voor bent. En denk dat eens niet aan alle grote dingen maar juiste de kleine momentjes van de dag. Toen je collega een lekker kopje koffie voor je had gehaald bijvoorbeeld, je kind die je een heerlijke knuffel gaf of dat je partner al begonnen was met het eten toen je thuis kwam.

Als het je lukt om positiever in het leven te staan zal je merken dat afvallen ook makkelijker gaat.

 

Stap 5: Accepteer dat mindere dagen er ook bij horen

Want alleen als je dit kunt accepteren lukt het je om de volgende dag weer een positieve dag te maken. Blijven hangen in het negatieve heeft nog nooit iemand verder gebracht.

 

Stap 6: Beweeg

Oke, we hebben net gezegd dat het rondje hardlopen wel even kan wachten maar probeer niet helemaal passief te worden. Voldoende beweging zorgt er namelijk voor dat je blijer en positiever bent en daarbij helpt het enorm als je gewicht wilt verliezen. Bijkomend voordeel is dat bewegen stress vermindert, en we hebben net gelezen dat stress ervoor zorgt dat je ongezonder eet. Dus kom van die bank af, in actie! Een half uurtje wandelen is al genoeg.

 

Stap 7: Breng je eetpatroon op orde

Welke methode je ook kiest om gewicht te gaan verliezen, kies er een die bij je past en die je vol kunt houden. Uit onze jarenlange ervaring weten we dat minder koolhydraten en meer eiwitten fantastisch werkt. Kijk eens in de webshop bij ons uitgebreide assortiment SanaSlank producten, klik! En kan jij wel wat extra steun en motivatie gebruiken? Zoek dan hulp van een van onze dieetcoaches. Zij helpen je graag! Klik hier.

 


Lees meer over