sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

Hoeveel koffie drink jij per dag?

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

maandag 4 december 2017

Begint jouw dag ook altijd met een kopje verse koffie? Bij ons op kantoor is het in de ochtend altijd een gezellige drukte rondom de koffiemachine. Uit onderzoek van een Brits onderzoeksteam is gebleken dat mensen die drie tot vier kopjes koffie per dag drinken daar meer voor dan nadelen van zullen ondervinden. Zo schijnt het  risico op een hartaandoening en vroegtijdig overlijden minder te zijn.

Volgens de wetenschappers levert het drinken van drie tot vier kopjes koffie per de dag het grootste gezondheidsvoordeel op. Het zou het risico op diabetes type 2, dementie, leverziekten en sommige soorten kanker kunnen verkleinen. Vooral voor leveraandoeningen als levercirrose doet koffie het goed, aldus de onderzoekers, die hun resultaten hebben gepubliceerd in het Britse medische tijdschrift BMJ

Zwanger?
De meeste zwangere vrouwen moeten niet aan koffie denken tijdens hun zwangerschap maar het kan natuurlijk zijn dat koffie een van jouw cravings is. Het drinken van meer dan drie kopjes per dag kan volgens het onderzoek geen kwaad, maar de gunstige effecten waren dan minder groot.

Koffie lekker! Wil je er wat lekkers bij?
Op het onderzoek kwam al gelijk veel reactie van collega-wetenschappers en ook hier op kantoor dachten we gelijk aan het feit dat wij een kopje koffie gelijk  verbinden aan koekjes, taart of andere dingen die vet en suikers bevatten. Dat is een groot nadeel mits je kiest voor een verantwoord en gezond tussendoortje.

SanaSlank
Onze koekjes, wafels en repen zijn zo’n verantwoord tussendoortje. Zo kun je evengoed wat lekkers nemen bij de koffie zonder dat je gelijk heel slecht bezig bent.

Klik hier om een van onze heerlijke tussendoortjes te bestellen.

Bron: RTL Nieuws
Photo by Brigitte Tohm 


Lees meer over