sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwit - ketoNewINShape

Hoe voorkom je dat je zwicht voor verleidingen?

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

zondag 10 juni 2018

Hoe lukt het om verleidingen te weerstaan? Vind jij ook wel eens dat je die snack verdiend hebt? Je bent niet de enige, heel veel mensen trappen in deze valkuil!

Bijvoorbeeld als je flink in de file hebt gestaan, als die hectische kinderverjaardag eindelijk voorbij is, als je weer het ene na het andere probleem hebt opgelost op je werk.

Dit zijn nog maar enkele voorbeelden. Deze worden veroorzaakt door disbalans in je dag. Het gebeurt te vaak dat we onszelf op de tweede plek zetten. Dit geeft stress en gedurende een dag bouw je steeds meer stress op en daarmee drang om te compenseren. En als je iets eten dan ook nog associeert met een goed gevoel dan ga je voor de bijl.

 

Kijk eens hoe je op een andere manier meer tijd voor jezelf kunt maken. Neem bijvoorbeeld een douche of bad, kijk een leuke serie of lees een boek of tijdschrift. Want de gewoonte om jezelf te belonen kun je heel goed wijzigen.

 

En als je het echt goed wilt doen dan kijk je waar de stress begon. Misschien helpt het om meer rustmomenten in je dag in te plannen.

 

Succes! En kun je wat extra hulp gebruiken? Neem dan contact op met een dieetcoach bij jou in de buurt.

 

Bron: Psychologie magazine.

 

 Photo by Dardan on Unsplash


Lees meer over