sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

Het is bijna moederdag! Recept voor een heerlijke kwarktaart

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

woensdag 9 mei 2018

Recept voor een heerlijke moederdagtaart! 

Bevat wel wat meer koolhydraten door het gebruik van aardbeien maar dat kan best voor een keer! 

 

Ingrediënten: 12 minicakes (eiwitproduct), 500 gram magere kwark, 250 gram aardbeien, 250 ml slankroom (klop klop), 12 blaadjes gelatine, 100 ml sinaasappelsap, 2 schepjes poeder pudding/shake aardbeiensmaak (eiwitproduct), zoetstof. 

 

Bereiding: halveer de minicakes. Beleg de bodem van een springvorm ermee en druk goed aan. Zet even weg in de koelkast. Pak een kommetje en vul deze met koud water. Leg hierin de gelatine blaadjes en laat deze 5 minuten weken. Pureer ondertussen de aardbeien in een blender. Doe het sinaasappelsap in een pannetje en verwarm dit op een laag vuur. Knijp na 5 minuten weken de gelatine blaadjes goed uit. Haal het sinaasappelsap van het vuur af en meng hierin al roerend de gelatineblaadjes doorheen. Laat het mengsel afkoelen.

Roer in een grote kom de magere kwark, aardbeien pudding/shake poeder, sinaasappelmengsel en aardbeienpuree goed door elkaar. Klop in een andere kom de slagroom stijf en schep dit luchtig door het kwarkmengsel. Proef het mengsel en breng eventueel op smaak met zoetstof. Houdt er rekening mee dat de smaak na het opstijven wat minder zoet kan zijn. Verdeel het kwarkmengsel over de minicake bodem en laat 3 uur opstijven in de koelkast.

 

Garneer eventueel nog met wat plakjes verse aardbei of een toefje slankroom. 

 

Klik hier om de minicakes en pudding/shake aardbeien nog te bestellen voor Moederdag!

 

Photo by Brenda Godinez on Unsplash


Lees meer over