sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

Helft calorieƫn per dag komt uit bewerkte voedingsmiddelen

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

zondag 25 februari 2018

Hoe meer bewerkte voedingsmiddelen je eet (denk aan frisdranken, kant- en klaar maaltijden, snacks, koek en ontbijtgranen) hoe groter de kans op overgewicht. Daarnaast verhoogt het eten van veel bewerkte producten het risico op het ontstaan van welvaartsziekten zoals hoge bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte, hart- en vaatziekten en diabetes type 2.

In een eerder artikel heb je kunnen lezen dat in Nederland 70% van de producten in de supermarkt sterk bewerkt is.

In onze buurlanden gaat het ook niet goed. In Duitsland bestaat het eetpatroon van de gemiddelde inwoner voor 46,2% uit bewerkte voedingsmiddelen. In Belgie is dit 44,6% en in het Verenigd Koninkrijk zelfs 50,4%.

 

In Mediterrane landen gaat het veel beter. In Portugal bijvoorbeeld bestaat slechts 10,2% van het dagmenu uit bewerkte producten en in Frankrijk 14,2%.

 

Omdat de onderzoekers zien dat mensen die veel bewerkte producten eten eerder te zwaar zijn en eerder ziektes ontwikkelen roepen ze op tot het stimuleren van het eten van onbewerkte voedingsmiddelen. Daarnaast moeten bewerkte voedingsmiddelen duurder worden en minder gemakkelijk te verkrijgen.

 

Bron: Nieuws voor diëtisten

Photo by Sylvanus Urban on Unsplash


Lees meer over