sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

Goede voornemens volhouden

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

vrijdag 4 januari 2019

Blijf realistisch. Maak het jezelf niet te lastig. Als je doel is om nooit meer je favoriete voedsel te eten, dan is de kans groot dat je het niet haalt. Zeg dan: maximaal één keer per maand.

Plan je plan. Bedenk niet alleen wat je wilt bereiken, maar ook hoe je dit gaat aanpakken. Hoe concreter je plan is uitgewerkt, hoe groter de kans dat je zult slagen in je opzet.

Praat erover. Door je goede voornemens geheim te houden, maak je het jezelf heel makkelijk om ze te vergeten. Als je met anderen praat over je goede voornemen, dan kunnen zij je tips geven en misschien zelfs helpen om gemotiveerd te blijven wanneer je het even moeilijk hebt.

Bedenk een passende beloning. Ben je goed bezig? Beloon jezelf. Hoe leuker het allemaal is, hoe groter de kans dat je het uiteindelijk volhoudt. Beloon jezelf overigens niet op een slechte manier. Als je probeert af te vallen dan is een zak chips natuurlijk geen gepaste beloning. Misschien naar de film, of naar de zonnebank?

Stap voor Stap. Wil je 20 kilo afvallen? Doe het in kleine stapjes, anders voelt het alsof je nauwelijks vooruitgang boekt terwijl je eigenlijk gewoon hartstikke goed bezig bent. Dus denk eerst: voor april wil ik 5 kilo kwijt zijn, denk van daaruit weer verder.

Houd zo lang mogelijk vol. Het schijnt 21 dagen te duren voor een nieuwe activiteit een gewoonte wordt. Ongeveer zes maanden voor iets een deel van je persoonlijk is geworden. Hoewel iets dus in het begin moeilijk kan zijn, zal het altijd makkelijker worden als je het maar vol houdt.

En tot slot natuurlijk de beste tip voor mensen die gewicht willen verliezen: vraag een van onze SanaSlank dieetcoaches om hulp!

Hopelijk helpen deze tips om de goede voornemens dit jaar wél vol te houden!


Lees meer over