sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

Gezonde leefstijl wordt vergoed vanuit de verzekering

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

woensdag 13 juni 2018

Goed nieuws! Binnenkort kan iedereen een vergoeding krijgen, vanuit de zorgverzekering, voor het werken aan een gezondere leefstijl.

Preventieve gezondheidszorg komt namelijk in het basispakket. Dit geldt bijvoorbeeld voor begeleiding door een diëtist of psychologische hulp.

Wat een doorbraak! In het vorige kabinet wilde minister Schippers hier nog niet in mee omdat ze vond dat gezond leven ‘eigen verantwoordelijkheid’ is. Maar de nieuwe staatssecretaris van volksgezondheid vindt juist dat preventie een veel grotere rol moet krijgen in het basispakket. Nu gaat nog geen 3% van het zorgbudget naar het voorkomen van ziekten. Dit moet anders. Als er meer gedaan wordt aan preventie zal dit op termijn juist geld opleveren.

 

Dus wil jij werken aan je gewicht of simpelweg een gezondere leefstijl aanleren? Ga er dan voor!

 

Aanvullende informatie

In een recent geplaatst nieuwsbericht was te lezen dat er, om in aanmerking te komen voor vergoeding, wel aan een aantal criteria moet worden voldaan. Zo is alleen overgewicht niet voldoende, er moet minimaal nog 1 criterium aanwezig zijn die de gezondheid in gevaar kan brengen. Bijvoorbeeld een gevaarlijke grote buikomvang.

Daarnaast wordt er door het RIVM, samen met verzekeraars, een lijst opgesteld van behandelingen die vergoed worden. Het zal altijd om combinatie behandelingen gaan waarbij voeding, leefstijl en beweging tegelijk worden aangepakt.

Bron: Nieuws voor dietisten.

Photo by Alexander Mils on Unsplash


Lees meer over