sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwit - ketoNewINShape

Gezonde leefstijl heeft bij vrouwen een positief effect op het emotioneel welzijn

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

donderdag 13 september 2018

Uit onderzoek is gebleken dat een dieet volgen, en dus een gezonde leefstijl, beter is voor het emotioneel welzijn van vrouwen, dit geldt niet voor mannen.

Het onderzoek bestond uit een vragenlijst via social media die zowel door mannen als vrouwen werd ingevuld. In de vragenlijst stonden vragen over de gezondheid, over het eetpatroon en over het emotioneel welzijn.

 

Gezond eten werkt positief!

Uit dit onderzoek bleek dus dat vrouwen positieve effecten ondervinden op hun gesteldheid wanneer zij een gezonde leefstijl hebben met een eetpatroon lijkend op het Mediterrane dieet.

De leider van het onderzoeksteam genaamd Lina Begdache vindt dat de belangrijkste ontdekking van het onderzoek is dat vrouwen meer gezonde stoffen nodig hebben om het emotioneel welzijn te ondersteunen in vergelijking met mannen.

Bovenstaande kan verklaren waarom vrouwen twee keer vaker de diagnose van angst en depressie krijgen. De fase van emotionele problemen duurt gemiddeld ook langer dan bij mannen.

 

Voor mannen geldt dit niet

Uit het onderzoek blijkt dat mannen dit positieve effect niet hebben. Wel ontstaan er bij mannen negatieve effecten op hun geestelijke gesteldheid wanneer zij een ongezond dieet aanhouden waarbij sprake is van een tekort aan goede voedingsstoffen. Ook wel een Westersdieet.

Kort samengevat zouden de voedingsstoffen tekorten een negatief effect hebben op een bepaald systeem in de hersenen van een man. Bij vrouwen zou een gezond dieet juist een positief effect hebben op dit systeem.

Uit het onderzoek stelt Begdache vast dat mannen en vrouwen verschillende fysieke en emotionele behoeftes hebben die mogelijk verschillende energie en voedselvoorkeuren vereisen.


Lees meer over