sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

Feit of fabel? Een portie eten lijkt groter op een gekleurd bord?

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

dinsdag 6 februari 2018

Dit is een instinker… Het ligt er namelijk net aan hoe je ernaar kijkt.

Er is onderzoek naar gedaan en daaruit is gebleken dat de kleur van je bord inderdaad invloed heeft op hoeveel mensen opscheppen. De proefpersonen die een bord hadden in een kleur die flink afweek van het eten, schepten minder eten op dan proefpersonen die een bord hadden in dezelfde kleur als het eten. Het verschil was 22%, dat is niet niks!

Maar niet alleen de kleur van je bord heeft invloed op hoeveel eten je op je bord schept. De kleur van het tafelkleed heeft er ook invloed op. Een tafelkleed dat dezelfde kleur heeft als je bord zorgt ervoor dat je 10% minder eten opschept, dan wanneer  er een tafelkleed zou liggen die sterk afwijkt in kleur.

Tips:

- Kies een bord dat een andere kleur heeft dan het eten. Dus stel je gaat spaghetti eten, dan kies je voor en wit bord. Maar als je rijst of gekookte aardappelen eet, kies dan voor een gekleurd bord.
- Als je meer groenten wilt eten, kies dan voor een bord met dezelfde kleur als de groente.
- Als laatste kies je nog een tafelkleed met dezelfde kleur als de kleur van je bord.

Heb je geen behoefte om je hele serviescollectie om te gooien naar allemaal verschillende kleuren? Dan kunnen onze dieetcoaches je natuurlijk ook een steuntje in de rug geven om je te helpen met het verliezen van gewicht. Klik hier om contact op te nemen met een van onze dieetcoaches en/of begeleidingspunten.


Lees meer over