sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwit - ketoNewINShape

De oorzaak van obesitas zit in de hersenen en genen

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

woensdag 12 september 2018

Om mensen te helpen om van overgewicht af te komen moet er daarom meer aandacht komen voor het mentale deel ervan.

 

In een recente studie werden 1200 deelnemers onderzocht met een MRI scan en cognitieve testen. Het grootste deel waren broers en zussen. Ook tweelingen namen deel aan het onderzoek.

 

De onderzoekers bepaalden erfelijkheid. Zo ontdekten ze dat veel van de cognitieve en neurologische kenmerken genetische banden hebben met obesitas. Dat betekent dat de genen een grote rol spelen bij de ontwikkeling van obesitas door de invloed die ze hebben op de anatomie van de hersenen en mentale functies.

 

Ook ontdekten onderzoekers dat mensen met een hoger BMI verschillende cognitieve eigenschappen gemeen hadden. Zo hebben de mensen met een hoger BMI verminderde cognitieve flexibiliteit waardoor zij een verminderd vermogen hebben om bevredigingen uit te stellen.

 

Met de MRI is dus ook ontdekt dat de anatomie anders is bij mensen met overgewicht. Met name de delen van de hersenen die overeten stimuleren blijken groter te zijn.

Dit onderzoek is nuttig bij het helpen van mensen met overgewicht. Ze zullen baat hebben bij cognitieve trainingen om te leren hoe ze voedsel kunnen weerstaan.

 

Bron: Voeding Nu

 

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash


Lees meer over