sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

Dé tips die je nodig hebt in december

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

donderdag 29 november 2018

De gezellige dagen van het jaar komen er weer aan: Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw. Deze dagen staan vaak in het teken van heerlijk eten en veel snacks. Voor veel mensen die bezig zijn met afslanken of op hun gewicht letten zijn dit de moeilijkste dagen van het jaar. Wat kan je wel eten? En wat beter niet? Maaltijden over slaan of juist een extra gezonde maaltijd toevoegen? Dit zijn allemaal vragen die regelmatig voorbij komen.


Wil jij het nieuwe jaar niet in met een paar extra kilo's? Lees dan de volgende tips om de feestdagen door te komen.

Tip 1: Je wordt niet dik tussen kerst en oud&nieuw maar tussen oud&nieuw en kerst. Met andere woorden, houdt het bij de feestdagen. De maand december staat voor velen in het teken van gezelligheid en lekker eten. Bewaar het eten van ongezonde maaltijden en snacks voor tijdens de feestdagen en volg de rest van de maand je normale dieet of voedingspatroon.
Tip 2: Blijf in beweging. Het is belangrijk om ook tijdens de feestdagen in beweging te blijven. Maak bijvoorbeeld een lekkere wandeling buiten, ga schaatsen op de schaatsbaan of speel een spelletje op de WII.
Tip 3: Sla geen maaltijden over. Als je tijdens de hoofdmaaltijden minder eet, krijg je eerder honger en is de verleiding van allerlei snoeperijen nog veel groter. Als je het SanaSlank eiwitdieet volgt, zorg er dan voor dat je alle maaltijden neemt. Laat eventueel een tussendoortje weg zodat je bij het diner iets meer kunt nemen. Laat tijdens het diner de aardappelen, rijst en pasta staan. Kies voor een stukje vis of mager vlees met veel groenten en laat de zetmeel producten weg. Of gebruik de aardappelpuree, rijst of pasta van SanaSlank voor een vegetarische maaltijd.

Tip 4: Beperk het drinken van alcohol. Het drinken van alcoholische dranken zorgt voor extra vetopslag en dat willen we niet. Beperk het daarom tot maximaal 2 glazen per dag. Het beste kun je dan kiezen voor een droge witte wijn, rode wijn of prosecco. Deze wijnen bevatten de minste suikers. Drink bij ieder glas wijn een glas water, dit zorgt ervoor dat je minder snel je glas leeg hebt en niet zo snel behoefte hebt aan een extra glas.

Tip 5: Houd je doel in gedachten! Dit is het allerbelangrijkste. Je wilt die extra kilo’s kwijtraken en niet tot je nemen. Bedenk hoever je nu al bent gekomen en houd deze gedachten vast. Een goede tip is om tegen steeds tegen jezelf te zeggen wat je liever wilt, wil je slank worden en blijven of wil je liever dat calorierijke toetje met als gevolg dat je niet afslankt?

Tip 6: Last but not least, vergeet niet om te genieten. De feestdagen zijn maar eens per jaar en geniet dan ook van de gezelligheid. Zorg ervoor dat je niet continu bezig bent met calorieën, koolhydraten, afslanken of aankomen. Dit komt de feestvreugde niet ten goede. Bedenk je dat je ook kunt genieten van de feestdagen zonder jezelf helemaal te laten gaan. Met een leuke groep mensen om je heen en gezellige sfeer in huis maak jij van de maand december een heerlijke feestmaand zonder extra kilo’s!


Lees meer over